Wróć do Przepisów

Burger wołowy z piklami i pikantnym sosem amerykańskim

Czas przygotowania

20

Ilość porcji

4

Ostrość

Poziom trudności

Udostępnij

Składniki

Burger wołowy 4 szt.
Ulubiona bułka do burgera 4 szt.
Sos amerykański Fanex 4 łyżki
Ketchup Premium VII Fanex 4 łyżki
Ogórki konserwowe 8 plastrów
Cebula czerwona marynowana 4 porcje
Cebulka prażona Tres Amigos 4 łyżki
Liście groszku

Sposób przygotowania

1. Burgery usmaż na grillu, bułki przekrój na połówki i opiecz. Dolne połówki posmaruj sosem amerykańskim i posyp prażoną cebulką.
2. Usmażone kotlety rozłóż na bułkach, następnie połóż plastry ogórka, marynowaną cebulę oraz liście groszku.
3. Pozostałe połówki bułek posmaruj ketchupem VII i przykryj kanapki. Gotowe kanapki dociśnij lekko dłonią i od razu podawaj.

TIP

Marynowaną cebulkę możesz przygotować bardzo szybko i w prosty sposób samemu – cebulę pokrój w cienkie półplastry, w rondlu zagotuj niewielką ilość wody z dodatkiem octu, soli oraz cukru. Dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie. Pokrojoną cebulę włóż do przygotowanej gorącej marynaty i wymieszaj, całość przełóż do woreczka vacuum i zgrzej, pozostaw do wystygnięcia – i gotowe.


Tex Mex burger z sosem jalapeno i nachos

Cytrusowa Panna Cotta z sosem ze smoczego owocu i yuzu

Sprawdź inne przepisy

0